WhatsApp Destek
Telefon
  • Merkez: Karadeniz Cad.No:8/A Pendik İSTANBUL
    Şube: Evliya Çelebi Mah. Ziver Çıkmazı No:1 Kat:3 D2 TUZLA İSTANBUL
HAŞERE İLAÇLAMA

HAŞERE İLAÇLAMA

Hastalık yayan böcek ve haşereler hayatımızın büyük çoğunluğunun geçtiği çalıştığımız yerde, evimizde sağlığımızı doğrudan etkiler. Bu haşereler yaşadığımız hiçbir yerde istenmeyen parazit canlılardır. Bu canlılardan insanlarda bir iğrenti duygusunu oluşturmasının yanında ayrıca sarılık, veba, ve tifo gibi hastalıklara yakalanmamıza sebep olur. Bu canlılarla mücadele haşere ilaçlama ile yapılır. Bu canlılar insan vücudunu ısırdıkları zaman kendi salgılarını bırakarak insan derisinde bulunan dokularda hasara yol açar. Bu canlılardan biri olan uyuz böceği insan derisinde aşırı kaşınmalara neden olmasından ötürü deride kızarıklıklar oluşur.

Böcek İlaçlamada En Etkili Yöntemler
Ziraat alanında da kullanılan haşere ilaçlarının genel adı insektisit’dir. Bu ilaçların bir çok uygulama yöntemleri bulunur. Genel itibari ile her haşere ilaçlama her böcek ve parazite etkili olmaz. Bu işlemler yapılmadan önce ilaçlanacak parazit canlı belirlenip, o parazite etkili olacak ilaç temin edilip, daha sonra yöntem seçilerek uygulamaya geçilir.

İLAÇLAMA HİZMET BÖLGELERİMİZ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Kokulu Uygulama
Parazitlerin fazla olarak bulunduğu yerlere yapılmalıdır. Bu yöntem sonucunda kısa zamanda haşerelere etki etmeye başlar. Uygulandıktan sonra yaşanılan mekan 2-4 saat kapalı kalmalı ve 1-2 saat havalandırma yapılmadan mekana girilmemelidir.

Kokusuz Uygulama
Bu yöntem ile sıvı malzeme püskürtme yoluyla uygulanır. Uygulama yapılan yeri terk etmenize ve kapalı olması gerekmektedir. Fakat saklama yapılmayan, açık halde bulunan yiyecek ve gıda malzemesi ortamda bulunmamalı, eğer bulunuyorsa da üzerleri mutlaka kapatılmalıdır.

 

Termal Flog Cihazı İle Sıcak Sisleme Şeklindeki Uygulama
Termal sisleme yöntemi ile su, yağ ve mazotta eriyen madde kullanılır. Sıcak sisleme diye adlandırılan bu yöntem mekanlarda, nehir, göl, çöplükler, ağaçlık alanlar ve sivrisinek, karasinek gibi haşerelerle mücadelede, ahır ağıl gibi yerlerde uygulanır. Motorlu termal sisleme cihazları portatif yada araca monte edilerek uygulanabilir. Cihazlar iki zamanlı bir motor sayesinde oluşan ince bir sis tabakasının dışarı püskürtmesiyle oluşur. Oluşan sis tabakasının kullanıcı ve uygulamayı izleyenler üzerinde olumlu psikolojik etkisi bulunur. Yüksek akış ve püskürtme meydana gelen büyük partiküller yere erken düşerken bazıları çok küçük damlacıklar halinde uygulanmayan alanlara uçuşurlar.

Ulv Cihazı İle Soğuk Sisleme Şeklindeki Yöntem
Potansiyelleri yüksek zararlıların nüfus olarak artması durumunda bu sistem uygulanmalıdır. Bir diğer adı alan spreylemesidir. Araç üzerine monte edilmiş, benzinle çalışan, damlacık ayarlı ulv cihazları kullanılır. Bazı durumlarda elektrikli el tipi ulv cihazı ve benzinle çalışan sırt atomizörleri kullanılır. Araç üzerine monte edilmiş ulv cihazları 20-50 metre yüksekliğe ulaşabilecek şekilde havaya püskürtmektedir. Bu yöntem uçan zararlıların ergin dönemlerinde yapılan ve istenilen canlının aktif olduğu saatlerde, faal olduğu alanları kapsar.

Jel Şeklindeki Uygulama
Bu uygulama, bir aplikatör yardımıyla restoran, mutfak, yemekhane gibi mekanlarda bulunan haşerelere karşı kullanılan jel yem uygulamasıdır. Çok etkili ve kokusu yoktur. Dozunu istediğiniz şekilde ayarlayabildiğiniz tabancası ile uygulanır.

Fare-Sıçan ilaçlamada metodlar
Fare ve sıçan mücadelesinde en etkili yöntemler kimyasal ve mekanik yöntemler olsa da alınacak önlemler bu mücadelerin önüne geçebilmektedir. Peki nedir bu önlemler ?
1- Yaşam alanlarımızı sürekli temiz tutmalıyız
2- Etrafta yiyecek bulundurmamalıyız. İçeri giren kemigenler hiç bir şekilde yiyeceklere ulaşamamalı.
3- Yaşam alanımızı çok iyi izole etmeliyiz.  İç alana giden hiçbir açıklık olmamalı.

Bu tedbirler alındıktan sonra kimyasal tedbirler yani fare zehirleri kullanılabilir. Yem kullanırken dikkat eilecek hususlar ise:

1- Yem aktif maddesinin dozu ve yemin bekledikçe etkisini kaybetmemesi çok önemlidir.
2- Yem kullanırken etrafa gelişi güzel atılmamalı. Zira hedef dışı canlılar bundan etkilenebilir. Bundan dolayı kemirgen istasyonu kullanmak çok önemlidir.
3- Yemlerde cezbedici koku olduğundan dışarıdan daha fazla fare içeri çekmemek için yem dozunu popülasyona göre ayarlanmalı.

Sıkça Sorulan Sorular

BÖCEK İLAÇLAMADA KULLANILAN ÜRÜNLER NELERDİR ?

Böcek ilaçlamada kullanılan çeşitli ürün grupları vardır. Uygulama yapılacak yerin keşfi yapıldıktan sonra teknisyenimiz hangi böcek ilacının kullanılacağına karar verir ve böcek uygulamasına başlar. Kullanılan başlıca ürünler;

Suda çözülen sıvı böcek ilaçları: Bu ilaçlar kendi aralarında çeşitli formülasyonlarla anılırlar. En yaygın kullanılan EC formülasyon ve SC formülasyon ilaçlardır. Kokulu ve kokusuz olarak da ayrışan bu ilaç grubu en etkili kimyasal yöntemlerdendir. Uygulamayı yapan teknsyen sizlere detaylı bilgilerdirme yapacak olup talimatlara mutla uyunuz.

Suda Çözülen Toz Böcek ilaçları: Daha çok temizlik yapılmasının zor olduğu yerler, tozlu alanlarda uygulanan bir böcek ilaçı çeşitidir. Tozlu yüzeylerde etkisini uzun süre korur.

Jel Böcek İlaçları: Jel formülasyon böcek ilaçları böcekler için tasarlanmış etkili zehire ve cezbedici bir kokuya sahip ilaçlardır. Özellikle hamam böcekleri ve karıncalar için son derece etkilidir.

Evet. Tüm ürünlerimiz Bakanlık onaylı olup üretim izinleri ile uygulamada kullandığımız ürünler eşleşmektedir. Uygulamada sizlere üretim sertifikalarını ve izinleri sunmaktayız.

Uygulama anında toksit maddelerle çalışıldığında ortamda bulunmanız sağlık açısından risk teşkil eder. Ancak korucu önlemler alınmak şartıyla böcek ilaçlama yapılırken evde bulunabilirsiniz.

Bu tamamen m2 ile alakalıdır. Süre konusunda teknisyemiz size bilgi verecektir. İlaçlama süresi dışında havalandırma süreside çok önemlidir. Lütfen uyarılara riayet ediniz.

Yönlendirdiğimiz  personelimizden memnun kalmanız halinde aynı personeli düzenli olarak size yönlendirebiliyoruz.

Mesai saatleri içinde hem iş kaybını önlemek, hem çalışanların çalışma alanlarına müdahale etmemek için ve de sağlık açısından sorun yaşanmaması için uygulamaların mesai saatleri dışında yapılmasını öneriyoruz..

Uygulanan ilacın özelliklerine göre karar verilmektedir. Uygulama teknisyenimiz sizlere bu konuyla alakalı tüm bilgileri verecektir.

Zararlı popülasyonuna göre gözlem yapılır ve size durum konusunda bilgi verilir. Burada en önemli etken zararlı istilasının yoğunluğudur. Bu süre 15 gün ile 2 ay arasında değişebilir.

Aşağıdaki Online alışveriş sitemiz üzerinden üstelik danışarak ürünlerden satın alabilirsiniz.

www.hasereuzmani.com

İlaçlama, zararlı canlılara karşı yapılan bir mücadele yöntemidir. İlaçlamada mücadele edilen zararlıya uygun ilaç kullanılmak zorundadır. Aynı ilaç çoğu kez başka bir zararlıyı yok etmez. Bu da uygulamada hataya sebeb olur.

Dezenfeksiyon ise zararlı mikroorganizmalara karşı yapılan bir uygulamadır. Dolaysıyla kullanılan ilaçlar da değişmektedir. Dezenfeksiyonda kullanılan ilaçlarla zararlı canlılara karşı mücedele edilemez, zararlılarda kullanılan ilaçlarla da mikroorganizmalara karşı kullanılamaz.

İlaçlama zararlı canlılara karşı yapılan bir mücadeledir. Fare, hamam böceği, Alman böceği, sivri sinek, karasinek, yabani arı, kalorifer böceği gibi pek çok zararlı canlı, günlük hayatımızı olumsuz etkileyebilir. Evlerimizde, iş yerlerimizde, depolalarımızda vs bulunan bu zararlılara karşı yapılan mücadeleye ilaçlama denir.