WhatsApp Destek
Telefon
  • Merkez: Karadeniz Cad.No:8/A Pendik İSTANBUL
    Şube: Evliya Çelebi Mah. Ziver Çıkmazı No:1 Kat:3 D2 TUZLA İSTANBUL
İÇME SUYU DEPOSU TEMİZLİĞİ

İÇME SUYU DEPOSU TEMİZLİĞİ

Bilindiği gibi, hastalıkların %60'ından fazlası su kaynaklıdır, aynı zamanda çocuklar arasında önde gelen hastalık nedenidir. Ayrıca, 5 yaşın altındaki çocuklar kirli su alımı nedeniyle hastalıklara daha yatkın hale gelmektedir. 

Kirli su ile temas etmenin en yaygın ve olağan yollarından biri, düzenli temizlik yapılmadan düzenli olmayan veya yerel bir tesisatçı veya temizlikci yardımıyla uygun olmayan yöntemlerle temizlenen su depolama tanklarıdır. Bu sebeple uzman ekip, bilinçli personel tarafından alınan hizmet sizler için daha sağlıklı olacaktır.

Su deposu temizliği

Tankın içinde bakteri, yosun ve diğer pisliklerin oluşmasını önlemek istiyorsanız, su tankınızın düzenli olarak temizlenmesi çok önemlidir.

Bunların hepsi önlem alınmazsa zararlı olabilir. Bu nedenle, hem tankınızın hem de suyunuzun mümkün olduğunca temiz ve güvenli olmasını sağlamak için doğru prosedürleri ve süreçleri izlemek zorunludur.

Suyu sadece bahçenizi sulamak gibi dış mekan işleri için kullanıyor olsanız bile tankınızın kirden arındırılmış ve hijyenik olması hem dayanıklılık özelliklerini koruyacak hem de ömrünü uzatacaktır.

Su tankınızı temizlemenin önemi

Ana su kaynağınız olarak bir su deposu kullanıyorsanız, depoyu temiz tutmanız zorunludur. Bunu yapmanızın birkaç nedeni vardır, ancak asıl sebep, su tankınız temiz değilse sağlığınız üzerindeki etkisidir. Temiz olmayan bir su deposu, ishal gibi suyla bulaşan hastalıklara neden olabilen bakteriler için üreme alanı olabilir. Ayrıca hava yoluyla bulaşan hastalıklara da yol açabilir. Bakteriler çoğaldıkça havadaki su damlacıkları ile yayılarak lejyoner hastalığı gibi hastalıklara neden olabilir.

Ayrıca, tankınızın bakımını ve temizliğini ne kadar çok yaparsanız, onu tamir etmek için büyük faturalar ödemenizin o kadar az olası olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız. Tankınızın düzenli olarak bakımının yapılması, bakım maliyetlerini düşük tutmanıza yardımcı olacak ve uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Tankımı temizlemek için yılın en iyi zamanı nedir?

Tankın genellikle çok az su kaldığı yaz sonunda temizlenmesi önerilir.

Su tankımı yılda kaç kez temizlemeliyim?

İçerideki suyu temiz tutmak için düzenli su deposu temizliği gereklidir. Su tankınızın altı ayda bir titiz bir temizleme işleminden geçmesi önerilir.

Herhangi bir sıvı atığı nasıl güvenli bir şekilde imha ediyoruz ?

Tankınızı temizlemek ve dezenfekte etmek için kullanılan tüm sıvıları atarken çok dikkatli olunmalıdır. Bir seferde çok fazla suyu boşaltmak uygun koşullar sağlanmazsa çevre için sorun teşkil edebilir.

Organik maddeler ve yüksek klor seviyeleri balık ve bitki yaşamını yok edebileceğinden, sıvı atıklar nehirlere ve göletlere atılmamalıdır. Atık su bir kanalizasyon şebekesine atılmalı, tankerlerle bir kanalizasyon arıtma tesisine taşınmalı veya bir yeraltı ıslatma sistemine taşan bir septik tanka yerleştirilmelidir.

Kendi başıma tankıma tırmanmam güvenli mi?

Oldukça kısıtlı bir alanda anaerobik atmosfer nedeniyle bir tanka tırmanmak çok tehlikelidir. Bu şekilde bir tanka tırmanmak için, işi güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için kapalı alan operasyonlarında eğitilmiş ve donatılmış olmanız gerekir.

SU TANKINIZIN VE BİNA ŞEBEKE HATTINIZIN TEMİZLİĞİ İÇİN ERALP PEST’İ ARAYABİLİRSİNİZ.

Sıkça Sorulan Sorular

BÖCEK İLAÇLAMADA KULLANILAN ÜRÜNLER NELERDİR ?

Böcek ilaçlamada kullanılan çeşitli ürün grupları vardır. Uygulama yapılacak yerin keşfi yapıldıktan sonra teknisyenimiz hangi böcek ilacının kullanılacağına karar verir ve böcek uygulamasına başlar. Kullanılan başlıca ürünler;

Suda çözülen sıvı böcek ilaçları: Bu ilaçlar kendi aralarında çeşitli formülasyonlarla anılırlar. En yaygın kullanılan EC formülasyon ve SC formülasyon ilaçlardır. Kokulu ve kokusuz olarak da ayrışan bu ilaç grubu en etkili kimyasal yöntemlerdendir. Uygulamayı yapan teknsyen sizlere detaylı bilgilerdirme yapacak olup talimatlara mutla uyunuz.

Suda Çözülen Toz Böcek ilaçları: Daha çok temizlik yapılmasının zor olduğu yerler, tozlu alanlarda uygulanan bir böcek ilaçı çeşitidir. Tozlu yüzeylerde etkisini uzun süre korur.

Jel Böcek İlaçları: Jel formülasyon böcek ilaçları böcekler için tasarlanmış etkili zehire ve cezbedici bir kokuya sahip ilaçlardır. Özellikle hamam böcekleri ve karıncalar için son derece etkilidir.

Evet. Tüm ürünlerimiz Bakanlık onaylı olup üretim izinleri ile uygulamada kullandığımız ürünler eşleşmektedir. Uygulamada sizlere üretim sertifikalarını ve izinleri sunmaktayız.

Uygulama anında toksit maddelerle çalışıldığında ortamda bulunmanız sağlık açısından risk teşkil eder. Ancak korucu önlemler alınmak şartıyla böcek ilaçlama yapılırken evde bulunabilirsiniz.

Bu tamamen m2 ile alakalıdır. Süre konusunda teknisyemiz size bilgi verecektir. İlaçlama süresi dışında havalandırma süreside çok önemlidir. Lütfen uyarılara riayet ediniz.

Yönlendirdiğimiz  personelimizden memnun kalmanız halinde aynı personeli düzenli olarak size yönlendirebiliyoruz.

Mesai saatleri içinde hem iş kaybını önlemek, hem çalışanların çalışma alanlarına müdahale etmemek için ve de sağlık açısından sorun yaşanmaması için uygulamaların mesai saatleri dışında yapılmasını öneriyoruz..

Uygulanan ilacın özelliklerine göre karar verilmektedir. Uygulama teknisyenimiz sizlere bu konuyla alakalı tüm bilgileri verecektir.

Zararlı popülasyonuna göre gözlem yapılır ve size durum konusunda bilgi verilir. Burada en önemli etken zararlı istilasının yoğunluğudur. Bu süre 15 gün ile 2 ay arasında değişebilir.

Aşağıdaki Online alışveriş sitemiz üzerinden üstelik danışarak ürünlerden satın alabilirsiniz.

www.hasereuzmani.com

İlaçlama, zararlı canlılara karşı yapılan bir mücadele yöntemidir. İlaçlamada mücadele edilen zararlıya uygun ilaç kullanılmak zorundadır. Aynı ilaç çoğu kez başka bir zararlıyı yok etmez. Bu da uygulamada hataya sebeb olur.

Dezenfeksiyon ise zararlı mikroorganizmalara karşı yapılan bir uygulamadır. Dolaysıyla kullanılan ilaçlar da değişmektedir. Dezenfeksiyonda kullanılan ilaçlarla zararlı canlılara karşı mücedele edilemez, zararlılarda kullanılan ilaçlarla da mikroorganizmalara karşı kullanılamaz.

İlaçlama zararlı canlılara karşı yapılan bir mücadeledir. Fare, hamam böceği, Alman böceği, sivri sinek, karasinek, yabani arı, kalorifer böceği gibi pek çok zararlı canlı, günlük hayatımızı olumsuz etkileyebilir. Evlerimizde, iş yerlerimizde, depolalarımızda vs bulunan bu zararlılara karşı yapılan mücadeleye ilaçlama denir.