WhatsApp Destek
Telefon
  • Merkez: Karadeniz Cad.No:8/A Pendik İSTANBUL
    Şube: Evliya Çelebi Mah. Ziver Çıkmazı No:1 Kat:3 D2 TUZLA İSTANBUL
PİRE İLAÇLAMA

PİRE İLAÇLAMA

PİRE İLAÇLAMA

Sınıflandırma

Tür kategorisi: Tahta kurusu ve Pire

Bilimsel adı: Siphonaptera

Familya: Boreidae

8 farklı türü bulunur:

1. Ctenocephalides felis (kedi piresi)

2. Ctenocephalides canis (köpek piresi)

3. Pulex irritans (insan piresi)

4. Spilopsyllus cuniculi (tavşan piresi)

5. Xenopsylla cheopis (tropik sıçan piresi)

6. Archaeopsyllus erinacei (kirpi piresi)

7. Ceratophyllus gallinae (kuş piresi)

8. Hystrichopsylla talpae (köstebek piresi).

Tanım

Erişkinler 1-8 mm uzunluğunda ve kahverengimsi renktedir. Larvaların, konaklarının kanından ziyade habitatlarıyla ve yuva alışkanlıklarıyla bağlantılı belirli koşullarda yaşamaları gerekmektedir. Pireler yassıdır (yana doğru), bu nedenle saç ve kürk içerisinde hareket etmeleri daha kolaydır.

Pireler dünyanın her yerinde yaygındır.

Pireler genellikle memeli hayvanlarda bulunurlar ancak kuşlar da pire saldırısına uğrayabilir. Konakları konusunda belirli bir noktaya kadar seçici davranırlar ancak kesinlikle konağa özel değildirler ve normal bir konak olmadığında diğer hayvanların kanlarıyla da beslenirler.

Davranışlar

Ergin pireler, sıcak kanlı hayvan paraziti olarak yaşarlar. Pek çok hayvandan beslenirler. Pirelerin kanatları yoktur ancak böcek dünyasının en etkileyici sıçrayıcılarıdırlar. Etkileyici atlayışlar yaparak bir konaktan diğerine geçerler. Kendi uzunluklarından 100-150 kat fazla mesafeye sıçrayabilirler. Yani dikey olarak 18 cm, yatay olarak 33 cm sıçrayabilirler.

Bazı türlerde pire, konağın yuvalandığı alanda yaşar ve yumurtalar larvaların beslenebilecekleri maddeler üzerine (dışkı ve ya organik atıklar gibi) biriktirilir. Bazı türlerde ise yumurtalar konağın üzerine serilir ve kolayca yere düşebilir. Bu nedenle, konağın dinlendiği ve uyuduğu alanlar, yumurta ve gelişen larvaların birincil yaşam alanlarından biri haline gelir.

Riskler

Pire bir konak bulduğunda ondan ayrılmak istemez. Her bir tür, insanlar ve hayvanlarda farklı sorunlar yaratır.

Vektör olarak fare tifüsü ve tenya taşıyıcılarıdırlar. Salyaları hem insanlar hem de hayvanlarda alerjik reaksiyona neden olacak alerjenler taşır. Isırıkları genellikle zararsızdır ancak inflamasyon, kaşıntı ve ikincil enfeksiyonlara neden olacak yaralara neden olabilir. Kurbanlar yaraları kaşıdığında tüy kaybı görülür. Büyük çaplı bir istila anemiye neden olarak küçük hayvanları öldürebilir.

PİRE İLE MÜCADELE
Pire ilaçlaması titizlikle yapılması gereken bir uygulamadır. Zira yanlış uygulamalar lavra pireleri yok edemez. Dolayısıyla mağduriyetler uzun süre devam edebilir. Pire ilaçlama uygulaması yapılacak alan incelenerek pirenin oluşum şartları değerlendirilip gerekirse çift uygulama yapılarak mücadele tamamlanır.

Sıkça Sorulan Sorular

BÖCEK İLAÇLAMADA KULLANILAN ÜRÜNLER NELERDİR ?

Böcek ilaçlamada kullanılan çeşitli ürün grupları vardır. Uygulama yapılacak yerin keşfi yapıldıktan sonra teknisyenimiz hangi böcek ilacının kullanılacağına karar verir ve böcek uygulamasına başlar. Kullanılan başlıca ürünler;

Suda çözülen sıvı böcek ilaçları: Bu ilaçlar kendi aralarında çeşitli formülasyonlarla anılırlar. En yaygın kullanılan EC formülasyon ve SC formülasyon ilaçlardır. Kokulu ve kokusuz olarak da ayrışan bu ilaç grubu en etkili kimyasal yöntemlerdendir. Uygulamayı yapan teknsyen sizlere detaylı bilgilerdirme yapacak olup talimatlara mutla uyunuz.

Suda Çözülen Toz Böcek ilaçları: Daha çok temizlik yapılmasının zor olduğu yerler, tozlu alanlarda uygulanan bir böcek ilaçı çeşitidir. Tozlu yüzeylerde etkisini uzun süre korur.

Jel Böcek İlaçları: Jel formülasyon böcek ilaçları böcekler için tasarlanmış etkili zehire ve cezbedici bir kokuya sahip ilaçlardır. Özellikle hamam böcekleri ve karıncalar için son derece etkilidir.

Evet. Tüm ürünlerimiz Bakanlık onaylı olup üretim izinleri ile uygulamada kullandığımız ürünler eşleşmektedir. Uygulamada sizlere üretim sertifikalarını ve izinleri sunmaktayız.

Uygulama anında toksit maddelerle çalışıldığında ortamda bulunmanız sağlık açısından risk teşkil eder. Ancak korucu önlemler alınmak şartıyla böcek ilaçlama yapılırken evde bulunabilirsiniz.

Bu tamamen m2 ile alakalıdır. Süre konusunda teknisyemiz size bilgi verecektir. İlaçlama süresi dışında havalandırma süreside çok önemlidir. Lütfen uyarılara riayet ediniz.

Yönlendirdiğimiz  personelimizden memnun kalmanız halinde aynı personeli düzenli olarak size yönlendirebiliyoruz.

Mesai saatleri içinde hem iş kaybını önlemek, hem çalışanların çalışma alanlarına müdahale etmemek için ve de sağlık açısından sorun yaşanmaması için uygulamaların mesai saatleri dışında yapılmasını öneriyoruz..

Uygulanan ilacın özelliklerine göre karar verilmektedir. Uygulama teknisyenimiz sizlere bu konuyla alakalı tüm bilgileri verecektir.

Zararlı popülasyonuna göre gözlem yapılır ve size durum konusunda bilgi verilir. Burada en önemli etken zararlı istilasının yoğunluğudur. Bu süre 15 gün ile 2 ay arasında değişebilir.

Aşağıdaki Online alışveriş sitemiz üzerinden üstelik danışarak ürünlerden satın alabilirsiniz.

www.hasereuzmani.com

İlaçlama, zararlı canlılara karşı yapılan bir mücadele yöntemidir. İlaçlamada mücadele edilen zararlıya uygun ilaç kullanılmak zorundadır. Aynı ilaç çoğu kez başka bir zararlıyı yok etmez. Bu da uygulamada hataya sebeb olur.

Dezenfeksiyon ise zararlı mikroorganizmalara karşı yapılan bir uygulamadır. Dolaysıyla kullanılan ilaçlar da değişmektedir. Dezenfeksiyonda kullanılan ilaçlarla zararlı canlılara karşı mücedele edilemez, zararlılarda kullanılan ilaçlarla da mikroorganizmalara karşı kullanılamaz.

İlaçlama zararlı canlılara karşı yapılan bir mücadeledir. Fare, hamam böceği, Alman böceği, sivri sinek, karasinek, yabani arı, kalorifer böceği gibi pek çok zararlı canlı, günlük hayatımızı olumsuz etkileyebilir. Evlerimizde, iş yerlerimizde, depolalarımızda vs bulunan bu zararlılara karşı yapılan mücadeleye ilaçlama denir.